Tenniswedstrijden blijven mogelijk

01 oktober 2020


TENNISWEDSTRIJDEN BLIJVEN MOGELIJK

Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.

Gelukkig kunnen we als iedereen zich aan de regels houdt blijven tennissen. Ook in wedstrijdverband, alleen zonder publiek en de sportkantines en clubhuizen (met uitzondering van toiletten en kleedkamers) zijn gesloten. 

Wat betekent dit voor de competities en het vrij spelen?

  • Publiek is niet meer toegestaan op ons park.
  • De kleedkamers en toiletten zijn geopend.
  • Onze kantine is gesloten en het is verboden om deze te betreden. Het is dus ook niet mogelijk om drinken te pakken en dit buiten te nuttigen. Vergaderingen zijn niet toegestaan.
  • Het maximaal aantal mensen op ons park mag 40 personen bedragen.
  • Na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd dien je ons park zo snel mogelijk te verlaten.
  • Uiteraard zijn de algemene “1.5 meter afstand” regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing.

Omdat de kantine niet toegankelijk is zal de EHBO-koffer worden verplaatst naar een plek bij de ingang naar de kleedkamers. De AED is vrij toegankelijk.

Vrij spelen en training

Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.

Competitie

De eerder verstrekte maatregelen blijven van kracht. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Hiervoor zijn er op ons park 3 overdekte “meet and greet” plekken ingericht. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen. De kleedkamers en toiletten van het clubhuis zijn open.

Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners bij thuiswedstrijden, ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uitmaken van het begeleidende team. Het is voor deze mensen toegestaan om op het park aanwezig te zijn. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.  

Algemeen

Voor iedereen die geen actieve rol speelt op ons park geldt; spelen en trainen is toegestaan maar kom en verlaat het park zo kort mogelijk rondom de gebeurtenis. Alle activiteiten zoals kantinediensten en groenonderhoud zijn geannuleerd.

Voor de toezichthouder, groundsman, schoonmaak, werkgroep vertegenwoordigers en het bestuur is ontheffing verleend om op ons park aanwezig te zijn voor zover dit nodig is om invulling te geven aan hun taken.

We realiseren ons dat dit impact heeft op het clubleven en dat de competitiesfeer zoals we die kennen niet haalbaar is. Geen ontvangst met koffie, thee en taart en geen drankje en hapje na afloop. Niet alleen voor spelers is dit jammer, maar ook voor verenigingen is dit een zorg, gezien het verlies aan inkomsten. We zullen ons blijven inzetten om de ruimte om te sporten zo groot mogelijk te houden en de compensatieregelingen voor verenigingen te benutten.

Bestuur TV Ruurlo

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 573 452 278

T.V. Ruurlo

Loolaan 94
7261 HV Ruurlo