Alcoholbeleid

Alcoholbeleid

Wij schenken geen alcohol aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.

De barmedewerkers zullen daarom vragen een ID te laten zien, zodat zij de leeftijd weten van degene die alcohol wil kopen. De gemeente controleert of verenigingen zich aan de wet houden. Onze vereniging kan een boete krijgen wanneer wij toch alcohol verkopen aan leden en bezoekers onder de 18 jaar. Ook kunnen jongeren onder de 18 jaar die op het terrein of in het gebouw van de vereniging alcohol bij zich hebben, een boete krijgen, ook als het flesje of blikje gesloten is. Zij hebben dan alcohol in hun bezit in de openbare ruimte en dat is strafbaar onder de 18 jaar.

De overheid hanteert dit beleid om zo jongeren te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van alcohol. De hersenen van jongeren zijn nog volop in ontwikkeling. Drankgebruik in de puberteit en bij jong volwassenen kan de opbouw van de hersenen beschadigen. Ook wil de overheid de overlast terugdringen die drinkende jongeren kunnen veroorzaken.

Tennisvereniging Ruurlo wil de boodschap dat het normaal is om onder de 18 jaar geen alcohol te drinken van harte ondersteunen. Wij hopen dat alle leden hun medewerking verlenen en begrip tonen aan onze barvrijwilligers die dit mede uit moeten voeren.

Diverse leden hebben de instructie verantwoord alcohol schenken (IVA) gevolgd bij het NOC*NSF. 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 573 452 278

T.V. Ruurlo

Loolaan 94
7261 HV Ruurlo

KVK-nummer

40101300