Geschiedenis

Geschiedenis

Onze tennisvereniging is op 1 juli 1973 opgericht door een negental enthousiaste tennisliefhebbers die zelf ook wel eens balletje wilden slaan. Na de oprichtingsvergadering moest er natuurlijk een tennisbaan komen en deze werd gesitueerd naast het zwembad. Er werd begonnen op twee banen, maar al snel bleek dat men aan deze banen te weinig had. Dus werd bij de gemeente het verzoek ingediend voor uitbreiding van het aantal banen.

Inmiddels kan er op zes verlichte banen getennist worden. In september 2004 zijn de gravelbanen vervangen voor zes nieuwe French Court banen. Deze zijn eind 2010 omgebouwd naar zand ingestrooide banen of wel kunstgrasbanen. Het clubhuis is in die tijd drie keer verbouwd tot wat het nu is. Onze vereniging neemt met een flink aantal teams deel aan de diverse competities en verder worden er ieder jaar toernooien georganiseerd.  

Deze toernooien genieten grote belangstelling uit de gehele regio, en ver daarbuiten, nemen spelers deel aan deze toernooien.

Natuurlijk denken we niet alleen aan de competitie of wedstrijdtennissers. Ook de recreatieve tennissers zijn een belangrijk onderdeel van onze vereniging. Voor dit grote aantal leden worden er diverse activiteiten georganiseerd waaronder twee keer per jaar een interne challenge competitie.

Uiteraard wordt ook bij ons de jeugd niet vergeten. De jeugdcommissie is zeer actief en organiseert gedurende het seizoen diverse activiteiten waaronder het Calimerotoernooi.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 573 452 278

T.V. Ruurlo

Loolaan 94
7261 HV Ruurlo

KVK-nummer

40101300